تحولات ناخواسته در گوگل ریدر، نگرانی‌ها و چاره‌اندیشی‌ها


wellcome to nano world(think different)

be weblage Aron joon va mahdis joon khosh omadin nazar yadeton nareha

گوگل از ۱۰ روز پیش در وبلاگ رسمی خود خبر از تغییرات عمده‌ای در گوگل ریدر داده بود، تغییراتی که کاربران عاشق گوگل ریدر را نگران می‌کرد، این تغییرات از بامداد امروز عملی شدند.

اگر وارد حساب خود در گوگل ریدر شوید، این تغییرات را می‌توانید ببینید، قالب جدید گوگل ریدر، عمدتا سفیدرنگ است، از جهاتی این قالب جمع و جورتر و زیباتر از قالب پیشین است، اما از دیدی دیگر سفیدی یکنواخت آن در وب‌گردی‌های طولانی دل‌آزار است. به علاوه رنگ عناوین فیدها هم با رنگ فونت متن فیدها، تفاونی ندارد و هر دو مشکی هستند و همین مسئله کاربرانی که را که عادت دارند، سریع اسکرول کنند و در صورتی که عنوانی جلب نظر کرد، متن پست را بخوانند، به دردسر خواهد انداخت.
البته اگر کاربر فایرفاکس و یا کروم باشید، با استفاده از افزونه‌ گریزمانکی یا استایلیش و بهره‌گیری از قالب‌هایی که به زودی روی وب قرار خواهند گرفت، می‌توانید قالب دلخواه خود را داشته باشید و نباید نگران این مسئله باشید.

خوشبختانه، در نسخه جدید گوگل ریدر، هنوز هم می‌توانید پست‌هایی را پسندیده‌اید با «استار» مشخص کنید تا بعدا بتوانید برگردید و آنها را بخوانید.

اما مشکل اصلی که از ۱۰ روز همه کاربران گوگل ریدر را نگران کرده است، حذف عناصر اجتماعی پیشین گوگل ریدر است. بله! از این به بعد دیگر نمی‌توانید پست‌ها را «لایک» بزنید یا به اشتراک بگذارید و خبری از «فالو» کردن و «فالو» شدن در گوگل ریدر نیست! به جای آن گوگل سعی کرده، ویژگی‌های اجتماعی گوگل پلاس را به گودر بیاورد و از این به بعد شما به جای لایک و شیر، آیکون «پلاس وان» را در زیر فیدها خواهید دید.

برای من به عنوان یک وبلاگ‌نویس، تعداد لایک‌هایی که هر پستم می‌گرفت، اهمیت زیادی داشت، چون معیاری بود از میزان محبوبیت پست‌ها و به من کمک می‌کرد که سمت و سوی وبلاگ را مشخص کنم و متوجه بشوم که چه پست‌هایی برای خواننده‌ها جالب‌تر است.

آیا تعداد «پلاس‌وان‌ها» می‌تواند، همان کارایی میزان لایک‌ها را داشته باشد؟
به طور کلی پاسخ من به این سؤال مثبت است. یک خبر خوب هم این است که شما در «گوگل ریدر» خودتان در زیر هر نوشته، تعداد کل «پلاس وان‌های» آن را خواهید دید. به عنوان مثال اگر ۱۰ نظر از خواننده‌های من با مراجعه مستقیم به وبلاگ، پستی را پلاس وان کرده باشند و ۲۰ نفر هم در گودر مبادرت به این کرده باشند، گوگل ریدر عدد ۳۰ را برای پلاس‌ وان‌های یک پست نماش خواهد داد.
یکی از سرگردانی‌ها پیشین بعضی از وبلاگ‌نویس‌ها این بود که وبلاگشان چندین خروجی فید داشت و هر یک از این خروجی‌های فید، به صورت جداگانه لایک می‌گرفتند و بنابراین آگاه شدن از تعداد کل لایک‌ها یا باید با مراجعه به همه این خروجی‌های فید صورت می‌گرفت و یا استفاده از سایت لایک‌خور. به نظر می‌رسد با توجه به جمع شدن تعداد «پلاس وان‌»ها، این مشکل را هم در گوگل ریدر جدید نداشته باشیم.

البته ما همچنان به سایت لایک‌خور برای دیدن پست‌های برتر وبلاگستان و دسترسی سریع به آمار وبلاگ نیاز خواهیم داشت، امیدواریم که مشکلات تکنیکی عمده‌ای بر سر راه لایک‌خور قرار نگیرد و این سایت همچنان بتواند نقش سابق خود را بازی کند.

اگر از کاربرانی هستید که نوت‌های زیادی در گودر می‌گذاشتید و حالا نگران هستید که کل این نوت‌ها از بین رفته‌اند، نگران باشید، شما می‌توانید با مراجعه به اینجا از کل فعالیت‌های اجتماعی سابق خود در گودر پشتیبان بگیرید.

اما مسئله نگران‌کننده این است که کل دنبال‌کننده‌هایی و دنبال‌شونده‌هایی که کاربران مشتاق گوگل ریدر در طی سال‌ها به دست‌ آورده‌اند، حذف خواهند شد. البته می‌شود با کارهایی این ضایعه را کمتر کرد، مثلا اگر کاربر ارزشمندی را دنبال می‌کردید، می‌توانید از این به بعد اکانت او را در پلاس دنبال کنید، اما بدیهی است که کاربرانی که دنبال‌کنندگان زیادی درگودر قبلی داشتند، نمی‌توانند امید داشته باشند که همه این کار را بکنند و با ریزش شدید دنبال‌کنندگانشان مواجه خواهند شد.

اما نگران‌کننده‌ترین مسئله، نه پلاس‌وان شدن فیدها در گودر جدید است و نه ریزش دنبال‌کنندگان و از دست دادن دنبال‌شونده‌ها، نگرانی عمده این است که اشتراک مطالب به سادگی و با اعتبار قبلی دیگر ممکن نخواهد بود.

برای اینکه متوجه مسئله شوید، بیایید با هم روند اشتراک مطلب را در گودر جدید با هم مرور کنیم:

۱- در گودر جدید برای اشتراک یک مطلب، ابتدا باید آن را پلاس وان کنید. با این کار مطلب در پلاس شما در قسمت مطالب پلاس‌زده شده قرار می‌گیرد.

۲- بعد از پلاس وان کردن، می‌توانید با کلیکی دیگر، مطلب را به صورت یک پست در پلاس منتشر کنید. در این قسمت می‌توانید حلقه‌ای که قرار است، پست در آن قرار بگیرد مشخص کنید و تعیین کنید که پست به صورت عمومی در معرض دید همه باشد، یا فقط دوستان خاص یا خانواده شما آن را ببینند. با انجام این کلیک، «خلاصه»‌ای چندجمله‌ای از پست به همراه یک تصویربندانگشتی از عکس‌های آن پست، منتشر می‌شود. در صورت داشتن اینترنتی کند و «نیم‌سوز»، بارگزاری این قسمت وقت‌گیر و حتی گاهی ناممکن است.

معایب و نقاط ضعف اشتراک پلاسی پست‌ها، نسبت به اشتراک گودری سابق:
۱- اشتراک گذاشتن دو کلیکی شده و دیگر به سبک سایق یک کلیکی نیست! یک کلیک بیشتر، یعنی به اشتراک گذاشته نشدن کلی از پست‌ها از سوی کاربرانی گودر!

۲- عدم امکان مشاهده کل پست به اشتراک‌گذاشته شده در پلاس: خلاصه چندجمله‌ای یک پست چه جذابیتی می‌تواند داشته باشد؟ هیچ مفهومی را منتقل نمی‌کند. برای من به عنوان یک وبلاگ‌نویس، همین مطلب ضایعه‌ای است، شمار قابل توجهی از نوشته‌های من، بارها به اشتراک گذاشته می‌شدند و من علاوه بر خواننده‌های ثابت خودم، روی همین پست‌های به اشتراک گذاشته شده حساب می‌کردم، این پست‌ها مخاطب را من زیاد می‌کردند و به صورت مرتب تعدادی را به شمار خواننده‌های فیدی من می‌افزوند.

۳- کاهش ارزش پردازش گودری مطالب و مخلوط شدن پست‌های اشتراکی گودری با مطالب دیگر: محیط یک شبکه اجتماعی عمومی مثل فیس‌بوک یا پلاس با محیط یک شبکه اجتماعی مثل نسخه پیشین گودر تفاوت بسیار دارد. در گودر، ما نوع خاصی از کاربری را شاهد بودیم، کاربران گودر صدها فید را می‌خواندند و مطالب جالبش را به اشتراک می‌گذاشتند و یادداشت‌ها و نظرات خود را به این مطلب می‌افزودند، با این کار، آنها یک ماشین بزرگ پردازش مطالب را درست می‌کردند.
اما حالا، وقتی پست‌های ارسال شده از گودر با مطالب دیگر مخلوط می‌شود، دیگر غنای کلی مطالب پایین می‌آید. کاربری مثل من که عادت داشت خیلی سریع هر روز اخبار و مطالب پردازش‌شده کاربران گودر را بخواند، دیگر وارد باید پلاس شود و در کنار پست‌های نامربوط دیگر شامل احوالات و نظرات کاربران پلاس و یا عکس‌های متحرکی که آنها در پلاس پست کنند، سعی کند که مطالب گودری را که خلاصه هم شده‌اند، پیدا کند. پیداست که این مطلب به کلی ارزش اشتراک به سبک جدید را کم خواهد کرد.

خب بیایید مزایا و معایب گودر جدید را به صورت فهرست‌وار با هم مرور کنیم:

مزایا:
- قالب مینیمال سفید
- متحد شدن و یکپارچه شدن «پلاس وان‌»های هر مطلب
- یکپارچه شدن ویژگی‌های اجتماعی گودر با پلاس

معایب:
- ریزش دنبال‌کنندگان و دنبال‌شونده‌ها
- سردرگمی کاربران برای تطبیق با شرایط جدید
- دشوار شدن و کاهش اعتبار اشتراکات ارسال شده از گودر به پلاس
- عدم امکان مشاهده اشتراکات به صورت پست کامل در پلاس

به علاوه باید در نظر داشت که نگاه رسمی تیره‌ای به شبکه‌های اجتماعی در ایران جاری است و بنابراین حساسیت بیشتری به پلاس نسبت به گودر وجود خواهد داشت و مشکلات عدم دسترسی هم تشدید خواهند شد.

آیا می‌توان با ترفندهایی مشکلات را کمتر کرد؟
۱- پیش از هر چیز، از وبلاگ‌نویس‌های آی‌تی انتظار می‌رود که در مورد پلاس‌وان کردن و شیوه جدید اشتراک، با نوشتن پست‌هایی به خوانندگان خود توضیح بدهند.
۲- هر چه زودتر از فعالیت‌های پیشین خود در گودر پشتیبان بگیرید، اگر کاربران خاصی را در گودر دنبال می‌کردید، که برایتان اهمیت داشتند، سعی کنید که حساب آنها را در پلاس پیدا کنید و آنها را در حلقه‌هایتان جای بدهید.
۳- با پشتکار و مسئولانه مطالب را به اشتراک بگذارید.
۴- امیدواریم که لایک‌خور هر چه زودتر بتواند از لحاظ تکنیکی شیوه‌هایی برای شمارش پلاس‌وان‌ها پیدا کند و شاهد سایت پلاس‌خور باشیم!
۵- به عنوان یک پیشنهاد از دوستان و کاربرانی که توانایی فنی نوشتن افزونه برای کروم و فایرفاکس دارند، تقاضا می‌شود که افزونه‌هایی بنویسند که کار اشتراک مطالب را آسان کنند و اجازه بدهند که کل مطلب در پلاس به اشتراک گذاشته شود.
این افزونه‌های باید بتوانند متن کل پست را به صورت کامنت‌هایی در زیر خلاصه پست منتشر کنند. مثلا به این صورت:

البته احتمالا نوشتن این افزونه‌های دشواری‌های زیادی در بر داشته باشد.

اما از زوایه دیدی ژرف‌تر و از دید یک کاربر جهانی، آیا تغییرات جدید کمکی به پلاس خواهند کرد؟
شخصا در مؤثر بودن تغییرات جدید در گودر در راستای افزودن بر جذابیت پلاس، تردید دارم. تصور می‌کنم راه‌های بینابینی هم برای گوگل وجود داشت. مثلا:
- امکان برقراری جریان گودر به پلاس، ضمن دست نزدن به ویژگی‌های اجتماعی گودر
- امکان مشاهده جداگانه مطالب اشتراکی گودر در گوگل پلاس و دیدن آنها به صورت کامل
- امکان تشکیل خودکار حلقه‌هایی در پلاس که شامل همه افراد دنبال‌کننده و دنبال‌شوند در گودر باشد.

تجربه نشان داده است که کاربران بیشتر از افزوده شدن ویژگی استقبال می‌کنند و نه تغییر به صورت جابجایی ویژگی‌ها و حذف تحمیلی آنها.

در این ده روزه بعضی از دوستان، نگرانی‌های کاربران ایرانی گودر و شماری از کاربران بین‌المللی این سرویس را بیشتر ناشی از خو گرفتن آنها به شیوه کاربری خاصی می‌دانستند که به صورت پیش‌فرض مد نظر گوگل نبود.

درست است که برخی از کاربران گودر را با یک سرویس وبلاگ‌نویسی اشتباه گرفته بودند یا از آن برای پخش آگهی استفاده می‌کردند، درست است که مناظره‌ها و یقه‌گیری‌ها به صورت مطالب زیر پست‌ها هم کم نبود، اما باید توجه داشت که این نیازهای خاص ما بود که به سوی این سبک خاص کاربری سوقمان داد و من شخصا مشکلی با این شیوه کاربری نداشتم.

اما اگر از این کاربرهای نامعمول صرف‌نظر کنیم، باید بگویم که نگرانی عمده در حال حاضر این است که تغییرات جدید، نه‌تنها کمکی به پلاس نکند، بلکه کاربران سنتی گودر را هم دلسرد کند و نتیجه کلی چیز نباشد جز یک فرایند اجتماعی‌زدایی از یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های اینترنتی.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در چهار شنبه 11 آبان 1390برچسب:,ساعت 18:6 توسط Aron va mahdis| |


Power By: LoxBlog.Com